søndag den 17. februar 2008

Løgn om urolighedernes årsag

»Jeg vil gerne appellere til de unge om at forstå, at de lever i et samfund, hvor vi fører en dialog, hvis der er noget, vi er utilfredse med. Og al den snakken om Muhammed og profeten, kan jeg bare sige, at der er ytringsfrihed i Danmark, man må tænke, tale og også tegne, som man vil,« citeres Andes Fogh for i en artikel i Politiken. Svaret falder da TV2 forelægger ham et (anonymt) interview med to unge indvandrere, der siger, at det er Muhammedtegningerne, der er årsagen til urolighederne.

Som forklaret i en tidligere post bakker urolighedernes forløb ikke op om, at det skulle være de genoptrykte Muhammedtegninger, der er årsagen. Urolighederne startede lørdag den 9. på Nørrebro. Politiet anholdt de tre tunesere natten mellem mandag og tirsdag, hvorefter Muhammedtegningerne så blev genoptrykt. Urolighederne stod altså på i flere dage INDEN Muhammedtegningerne.

Det er muligt, at Muhammedtegningerne spiller en rolle, men det var ikke det, der startede urolighederne. Selv politiinspektør Hanne Bech Hansen har været ude og fortælle, at årsagen muligvis skal findes i episode, der er foregået i visitationszonen på Nørrebro.

I stedet for at bidrage til forestillingen om en ny Muhammedkrise, burde journalister og politikere at tage fat i den fejslåede nul-tolerance politik med midlertidg ophævelse af retstilstanden i visse zoner.

3 kommentarer:

m sagde ...

word!

Anonym sagde ...

Vis i det mindste Anders Fogh den respekt at læse hans kommentar i den sammenhæng den er sagt i.
Kommentaren faldt, ifølge Politikens artikel som svar på flg:
Under interviewet blev statsministeren forelagt et interview, hvor to anonyme unge mænd sagde, at det var utilfredshed med politiet og med genoptrykningen af Muhammed-tegningerne, der fik dem til at udøve hærværk. (Citat: http://politiken.dk/indland/article472611.ece)

Det er altså ikke Foghs egen ide, at det skulle være tegningerne, der udløste balladen.

Lucid Glow sagde ...

Det er rett og slett det generelt dypt urettferdige og livsødeleggende samfunnet som er grunnen til «opptøyene».