lørdag den 16. februar 2008

Pind's enestående logik

Søren Pind gør sig i Politiken til fortaler for endnu hårdere sanktioner som en løsning på de sociale uroligheder i Danmark. Fair nok, men Pinds logik er enestående.

»Det var helt rigtigt at sætte straffen op tilbage i 2001. Men det, man kan spørge sig selv om her år efter, er: Hvad gør vi nu? For det hjælper øjensynligt ikke på den udvikling, vi ser«, siger Søren Pind.

Når det ikke har virket, at sætte straffen op, så må skrues strammes endnu engang, konkluderer Søren Pind. Kæden hopper af for mig, men jeg er næppe den eneste. Søren Pind har udmærket sig ved at have et lidt andet forhold til kriminalitet end de fleste andre borgere. Nogen husker måske den gang, Søren Pind indirekte sidestillede graffiti med voldtægt. En lovlig graffitimur ville svare til at tilbyde voldtægtsmænd liggepladser, mente han.

7 kommentarer:

Tanamerah sagde ...

Pind bringer noget fornuftigt op, og sikkert for at faa en ordentlig diskusion om problemet. Hvordan kan danskerne bare lade dette blive ved med at foregaa? Den danske bloedsoedenhed har ikke loest og ville ikke loese problemet. I bliver noedt til at slaa haardt til. De unge emigranter og andre unge utilpassende bliver ved mad at lave haervaerk saa laenge der ikke bliver rigtige konsekvenser for deres aktioner. Straf er nu engang noedvendigt, og foerst lad deres foraeldre betale alle skader. Saa for foraeldrene en direkte grund til at tage aktion mod deres poder.
hilsen, P.G.Jacobsen Sandy Springs GA USA

Smeden sagde ...

Hej Jacobsen (og uffex).

Hvorvidt Søren Pind mener dette forslag alvorligt eller om det er et pludseligt udbrud ved jeg ikke. Han er dog generelt begejstret for at hæve strafferammen, og gjorde sig tidligere især tilhænger af den amerikanske 'Three strikes and out'. Sidstnævnte vil jeg mene er helt utrolig, da alle undersøgelser - selv samtlige amerikanske/britiske - paradoksalt nok viser at kriminaliteten ikke falder, men faktisk stiger (ikke at der behøver være nogen direkte sammenhæng, men den faldt ikke) samtidig med at fængslerne fyldes og nye må bygges.

I dette tilfælde viser han bare en mangel på fantasi. Pind vil "dæmme op for den forråelse, han mener er skyllet ind over Danmark ... [og det er især] blandt de helt unge med indvandrerbaggrund, der er behov for en styrket indsats" (Politikens netavis, 16. feb.).

Hvordan kommer vi forråelsen til livs? Pind svarer: vi giver de unge højere fængselsstraffe og giver dem en følelse af, at de er konstant overvågede.
Det kalder jeg ellers forråelse! Smide børn/unge i fængsel, så de isoleres fra resten af samfundet, mister mulighed for uddannelse og integration samt påvirkes stærkt af deres medindsatte og som følge af ovenstående risikerer samme løbebane, når de kommer ud igen. De har jo ikke andre muligheder tilbage.
Det er ikke en undskyldning eller forsvar af disse unge, og det er ikke en generel kritik af stat/samfund. Det er bare en kritik af en hul-i-hovedet og virkelighedsfjern løsning fra Søren Pind.

Unknown sagde ...

Pind skulle måske prøve at se om der kunne være en sammenhæng mellem de konstante nedskrænger på skole og fritidsområdet som regeringen udfører med jævne mellemrum og så på denne ballade vi ser i øjeblikket. Nu vil de så også skære i politiets penge i næste finanslov.
Endelig vil man så også have de unge til at gå med en arm eller fodlænke, næste træk bliver vel en halvmåne på jakken li' den jøde stjerne som jøderne skulle gå med under nazistere - eller hvor ikke opererer en chip ind i kroppen fra fødslen så kan vi give dem stød hvergang de træder ved siden af.

Søren sagde ...

Det er da nogle ligegyldige kommentarer fra smeden og henrik. Der snakkes ikke om at smide 12 årige børn i fængsel, men at man kan overvåge de børn der gentagne gange laver kriminalitet og som er uden for rækkevidde af de nuværende terapeutiske værktøjer. Ved at gøre dette kan man f.eks. hindre de færdes med de voksne kriminelle der udnytter deres lave alder til at gøre deres eget beskidte arbejde. At sammenligne med jødestjernerne er også idioti. Vi snakker om unge mennesker der er blevet dømt for en kriminel handling i et demokratisk samfund.

Hvilke moralske problemer skulle der desuden være i at dømme en ung der gang på gang laver kriminalitet anderledes end en førstegangskriminel?

Smeden sagde ...

Vi kan hurtigt blive enige om at jødestjerner e.l. ikke er på dagsordenen nogen steder. Men jeg tror du tager fejl på det første, Søren. Det her handler ikke om en lille gruppe unge indvandrere (eller ikke), der er uden for 'terapeutisk rækkevidde'. I så fald ender vi samme sted som USA: politiet skulle arrestere til fængslerne var fyldte.

Du har måske ikke lagt mærke til at brændene findes over hele landet, og ikke stopper selvom man allerede i starten af ugen anholdte op mod 20 mennesker? Virkeligheden taler imod dig - det hjælper ikke.

Det handler ikke om hvorvidt det er moralsk forkasteligt, at dømme unge der gentagne gange udøver kriminalitet. Der hvor de fjernes vil de 'voksne kriminelle', som du kalder dem blot finde erstatninger for dem samme sted, hvor de fandt de tidligere. Det er set siden starten af 90'erne i rockermiljøerne og senere hos de indvandrerbander, der overtog narkotikamarkedet (efter rockerne).

Problemet er at de unge finder de forkerte rollemodeller, fordi de ikke kan finde folk, der nyder (hvad de opfatter som) samme respekt derhjemme. Hvis mor og far ikke kan tale dansk, ikke har en uddannelse og ikke er integreret tilstrækkeligt i det danske samfund, så er der risiko for, at de unge mister respekten for dem, fordi det ikke lige "kører lisså' godt for farmand, som de slemme drenge".

Og hold så op med at kalde andres kommentarer ligegyldige. Det kommer du sgu ikke langt med, kammerat.

Unknown sagde ...

Nu er jeg hverken jurist, sociolog eller politiker, så dette er bare en tanke... Men VILLE det ikke være både billigere, mere overskueligt, enklere og langt mindre ressourcekrævende, at scanne samfundet for Søren Pind...?

Mage til neofascistisk, kynisk lommepsykopat skal man altså lede længe efter... Eller også er der bare den logiske og kommercielt indlysende forklaring, at S. Pind netop er blevet direktør for et IT-firma... Gad vide, om dette firma udvikler elektroniske fodlænker eller overvågningssoftware?

Narjj, sådan er verden jo ikke skruet sammen... Vel?

---------------------------

-og NEJ, det betyder ikke, at jeg synes, det er fedt, at forkælede snothvalpe render rundt og brænder biler af, fordi de " lissom bare er hehr'majet træt af ikke at blive hørt". Jeg bryder mig bare ikke om, st sådan en bebrillet KlogeÅge skal komme her og lege minimussolini over min og andres tilværelse... Sgu!

Anonym sagde ...

Det forekommer mig at en væsentlig detalje er blevet udeladt. Søren Pind gør sig til talsmand for at ophæve princippet om lighed for loven, han mener at kriminelle med indvandrerbaggrund skal straffes hårdere end andre kriminelle. Det er vel at mærke en folkevalgt politiker,eks borgmesterkandidat i København som kan tillade sig at komme med den slags ublu apartheid lignende synspunkter. Verden er af lave